Sosiaalinen meedio Näkemys ja näky

Eikö Skotlannin levottomuus kiinnosta

Skotlannissa äänestettiin itsenäisyydestä viime torstaina (18.9.2014) ja lopputuloksena kansan enemmistö tahtoi säilyttää maan Ison-Britannian osana. Suunnilleen tämän verran Suomessa media asiaa käsitteli ja seurannut vaikeneminen on ollut aivan totaalista. Jopa niin ehdotonta, että se ihmetyttää. Ei ole ylittänyt uutiskynnystä se, että jopa itse äänestykseen epäillään liittyneen "venäläistä vaalitapaa" tai että kansan kahtia jakautuminen on näkynyt hulinointina, jonka rinnalla Kiakkovieras karkelot ovat juuri niin merkityksetön tapahtuma kuin se olikin.

 

Miksi näistä seikoista ei herää keskustelua, vaikka on helppoa ajatella, että Skotlanti saattaa näyttää suuntaa muille eurooppalaisille? Niille jotka ovat tyytymättömiä EU:n osana olemiseen tai sitten niille, joilla on itsenäistymispyrkimyksiä jostain toisesta valtiosta.

 

Kun Suomessa aikoinaan pidettiin NEUVOA-ANTAVA kansanäänestys EU-jäsenyydestä, pelkäsivät monet tahot kansan kahtiajakautumista. No jäsenyys valittiin ja oltaisiin varmasti valittu, vaikka kansanäänestyksessä tulos olisi ollut mitä, eikä isompaa mekkalaa syntynyt. Se suuri ero näissä äänestyksissä oli, että suomalainen kansanäänestys ei ihan oikeasti anna valtaa kansalle. Eikä suomalainen poliittinen järjestelmä tahdo siihen suuntaan liikkua missään kohdin. Edes niin sanotuissa kansalaisaloitteissa, ei kansalla lopulta ole vaikutusmahdollisuuksia muuttaa tärkeäksi kokemiaan asioita. Siksiköhän Suomessa viime itsenäisyyspäivänä oli levottomuuksia?

 

Mutta jos palataan Skotlantiin, on kyse kuitenkin maasta, jolla on pitkä historia, eikä Skotlantia millään mittapuulla voida pitää minään takapajulana. Eikö meillä Suomessa todellakaan ole mitään tarvetta tietää, millaisia ongelmia voi syntyä ihan meidän maamme kaltaisessa valtiossa, jos ihmiset tarpeeksi kokevat tulevansa väärinkohdelluiksi? Kyse kuitenkin on siitä, että eurooppalaisissa valtioissa väkivaltaa yleensä paheksutaan ja joukkojen toisiinsa kohdistamaa väkivaltaa on ehkä tarpeen pysähtyä jopa hiukan miettimään. Ja natsitervehdyksestä yleensä syntyy ihan perkeleellinen rähinä.

 

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2762876/Union-flag-waving-demonstrators-make-Nazi-salute-Glasgow-victory-celebrations-Police-separate-rival-groups-tension-increases.html

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

" Ei ole ylittänyt uutiskynnystä se, että jopa itse äänestykseen epäillään liittyneen "venäläistä vaalitapaa"

Vaalituloksen väärentäminen ei ole tuulesta temmattu juttu. Skotlannilla on öljyä ja öljyn takia esim. jenkit ovat tappaneet miljoonia ihmisiä. Vaaliväärennös on pikku juttu niiden rinnalla. Pointtini on se, että öljyn takia tehdään törkeitä tekoja. Enkä yhtään ihmettelisi, jos osoittautuu, että vaalit olivat vilpilliset.

Mitenkähän kävi meidän 2011 eduskuntavaaleissa? Pääsiköhän kokkarit pääministeripuolueeksi ILMAN vaalitulosväärennöstä? Puolueen puh.johtajahan oli ja on on edelleenkin maan kuuluisin pöytäkirjaväärentäjä.Minkä nuorena oppii, sen vanhempana taitaa.

On paljon ihmisiä, jotka eivät luota meidän omaankaan laskujärjestelmään vaaleissa.

Käyttäjän MarttiValli1 kuva
Martti Walli

Niin no, ottamatta nyt kuitenkaan sen jyrkempää kantaa syihin ja seurauksiin, niin kyllä siitä todisteitakin esitetty on, että ääntenlasku olisi aavistuksen mennyt fiilispohjalta. Tällaiseen youtubepätkään sain Skotlannissa asuvalta tutulta linkin:

http://www.youtube.com/watch?v=LbJif7vISQg&feature...

Kaikki todisteethan on aina helppo kumota väärennöksinä, mutta siis pointti on, että tämmöstä kylillä puhutaan..

Käyttäjän MarttiValli1 kuva
Martti Walli Vastaus kommenttiin #4
Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Hölmönäkä sinä meidän päättäjiämme pidät.Tottakai lyhyessä hihnassa kulkeva media vaikenee tälläisistä asioista. (Aivan kuten esim. Islannin verettömästä vallankumouksestakin). Tiedä, mitä kummallisuuksia kansalaiset voisivat saada päähänsä. Kuten alkaa miettimään, mikä mahtaa olla meidän vaaliemme luotettavuuden taso. Ja mahdettiinko kenties vuoden 1994 neuvoantavassa kansanäänestyksessä hieman "rukkailla " tulosta. Kun nyt oli tullut allekirjoitettua ne liittymisopimuksetkin jo etukäteen.

Käyttäjän MarttiValli1 kuva
Martti Walli

En hölmöinä, mutta keskimäärästä typerämpinä monia :) He rakastavat niin kovin omaa mielikuvaa itsestään, että saattavat olla jopa varomattomia ollessaan kuolemattomia.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Voidaan myös aiheellisesti pohtia kuinka paljon vaalitulosta vääristeltiin itsenäisyysliikkeen eduksi?

Eikö jo se tosiasia ettei valtamedia siitä puhu ole tiettyjen tahojen mukaan ilmiselvä todiste?

Käyttäjän MarttiValli1 kuva
Martti Walli

Hei Tomi,

Anteeksi, mutta nyt mä en ihan ymmärtäny, mitä sä tarkoitit tolla jälkimmäisellä lauseella. Mutta siis en mä ollenkaan epäile, etteikö äänestystulosta olisi pyritty manipuloimaan puolin ja toisin. Siis semmosilla keinoilla, jotka ei kestä päivänvaloa, mutta tarviiko voittajan selitellä?

Ja se toinen seikka, mitä tässä yritän tuoda esiin on se, että tuolla oikeesti ihmiset myös on ottaneet matsia ja on syntyny kaikenlaista kaaosta. Tästäkään ei ole meikäläinen valtamedia tykänny jutella. Ei sanallakaan ole mainittu.

YES -puoli on nyt todella, todella keränny materiaalia, jolla ne tahtoo todistaa tuon äänestyksen olleen ihan harhaa: Esimerkkejä siitä, että joku on saanu 6-vuiotiaalle lapselleen äänestyslapon, kuolleet on käyneet käyttääs äänioikeuttaan tai että ihmisiä on vaan käännytetty ja kerrottu, että sä oot äänestäny jo. No -puolen ei kauheesti tarvi elämöidä, koska ne on "oikeessa", jos niin halutaan ilmaista.

Kaiken kaikkiaan tää stoori on paljon isompi kuin minä.

Toimituksen poiminnat